Monday, March 3, 2014

Teluk Senangin (1-2Mac2014)_part 1

 alooooohaaaa...1st entry tuk tahun 2014..tahun 2013 langsung tadak citer...gila dok ber FB..la ni bosan dah rasanya..balik2 wall penuh iklan ubat kuat, ubat vitamin, baju jubah (padahal ikut tubuh badan)...cacimaki, umpat mengumpat..tak syok dah..meh kita aktifkan balik musim ber blog-walking ya..hihi..azam 2014 ni..


ni la rupa bentuk chalet tu..dai kembar dua..
dah lama nak bawak mak ayah pi coti sama2..tp bila melibatkan byk keluarga, sgt susah nak tgu semuanya FREE....ayah sakit lutut...(ha ni kang jgn harus pulak korang iklan ubat itu, ini..nymapah mak!)..so takleh dok kete lama2..so plan pi teluk batik ja la...tapi jenuh dok cari chalet tepi pantai....tp semua full...igt coti sekolah ja full..tak coto pun full gak...

pikir punya pikir, memandangkan kita jadi kapla...stress gak...nk buat BBq..kalo pi tepeng nak BBq kat mana..tetiba terigt teluk senangin.. (dulu penag pi tp byk lalat..hohoho) start la buat research kat tenet..start blogwalking...baca itu ini, kira itu ini...ok so pi teluk senangin..tempat pun derang kata (bloggers) dah cantik..so just take the risk..

sewa 4 bilik chalet, rm100/ bilik..kita sewa kat Sri Senangin Chalet..sib awal...bilik yg ekon semua dah full..tinggal kipas je..ah..tak kisahla janji JADI...

ikutkan kapasiti bilik ni just muat 5 org..dia bg 1 katil quuen+1 katil single..ada bilik air kat dalam tu, bantal 3bijik..extra cas yg dikenakan spt dibwh (lupa ambik gambo)

setiap tambahan 1 kepala penhuni chalet (org ke6) dikenakan extra cas Rm15

***tp rasa jgn la dok ramai2...lantai bilik guna plywood jer..ngeri..hihi-tp kat beranda pun boleh la tido.
bantal rm3
selimut rm3
toto rm10 (x silap ler)
dapur rm40 (kami sewa 4 bilik dpt gunakan kemudahan dapur FREE)
en somi n anak buah (zulhilmi) tgh setup BBQ 


BBQ (tong drum) rm20
BBQ (size std) rm10
arang RM8/pack

chalet ni ada kedai makan sendiri, n mini kedai runcit..kalo lupa bawak sabun, ka ubat gigi ka...depa ada juai..


 so bila pi ramai2 ni paham je la..janji kol 10 kol 2ptg baru smpi sini...dan singgah pi aeon manjung lagi tu (kes kehilangan memory kad DSLR..sabo je la)

smpi2 semua dah lapor tahab gaban..bebudak biasala..nampak laut tak igt lapo..terus terjun ngan baju2 yg dipakai gak..makpak ja layan perut yg dah berdangdut..mak bawak bekal nasi, rendang daging itik, sup ayam n ikan bilis petai cili padi...sedappppp...my sister Puan Zaiton, bawak kari ikan..mmg syiok beb makan tepi pantai...(tp ada lalat la..tp tk byk la...lalat cam kat kedai makan je)

BBQ aktiviti terus start pas zuhur..pasai adik tak dapat cuti, dia kena masuk keje malam tu jugak..so nak taknak BBQ yg plan nak buat belah malam terpaksa diawalkan..adik bujang kita tu order 3ekor ayam perap kat kawan dia..kita buat marinate tuk udang, kerang, sotong n ikan pari...spt biasa en somi ambik tender jaga BBQ..kiki..ilapu la bebeh..


ni chalet kami,..betul2 ngadap pantai


bersambung.................









2 comments:

kraf sebahagian kehidupanku said...

waah bestnya..

Erine Fadzil said...

encik..boleh minta tlg..bagaimana sy hendak menghubungi chalet ni?boleh bg sy no telefon chalet ini?